Share

Afgelopen weekend was ik op het Dutch Yogafestival op Terschelling. Zondagochtend om 5.30 u stond er een kundalini yoga les ingepland en ondanks het vroege tijdstip leek het mij een bijzondere ervaring, en dat werd het!

Al tijdens de fietstocht naar het strand werden we begroet door vele dieren en schitterende vergezichten door de bijzondere combinatie van opkomende zon en laaghangende mist. De hierbij geplaatste foto is van de daadwerkelijke zonsopgang die dag.

Al vanaf aankomst op het strand werden we opgewacht door een groepje zeehonden en zij bleven bij ons gedurende de gehele sessie. Tijdens meditatie vertelden ze mij dat ze ons dankbaar waren dat wij door onze yoga en meditatie de aarde aan het voeden waren met de helende energie van liefde.

Het strand is een plek waar veel mensen komen om op te laden maar daarmee onttrekken ze wel degelijk energie aan de aarde en laten ze hun negatieve emoties en verdriet daar achter. Moeder natuur, zo vertelden de zeehonden, kan dit zelf wel opruimen en verwerken maar ze moet het nu op zoveel plekken tegelijkertijd doen dat het fijn is dat ze hulp krijgt en daarom waren de zeehonden ons zo dankbaar!

Een bijzonder inzicht en een mooie les. Aan het einde heb ik de woorden van de zeehonden met de groep gedeeld en het heeft het allen beroerd. Een mooi en magisch moment.

De zeehonden vroegen mij de groep te vertellen dat door het beoefenen van yoga en meditatie, waar dan ook, je de energie kan voeden van dat gebied. Dus ook in je eigen achtertuin of balkon. Een mooie gedachte en een mooi streven om wat vaker dit buiten te beoefenen, helemaal met het heerlijke warme weer op komst! Fijne zomer!

Read more