Share
27
december
2014

Vuurwerk angst

Nog een paar dagen dan is het zover, het einde van het jaar en begin van een nieuwe. Een feestelijke gebeurtenis maar voor vele dierenbezitters een nachtmerrie zodra de verkoop van vuurwerk begint.

Er zijn allerlei medicijnen en homeopathische middelen te verkrijgen  om de stress en angst enigszins tegen te gaan. Deze middelen, vooral de homeopathische worden daarnaast ook met enige regelmaat op tentoonstellingen en (katten of honden) shows gebruikt.

Wat mij persoonlijk erg opvalt op die momenten is dat de dieren vaak alleen maar verwarder reageren. De beelden en emoties die zij mij doorsturen zijn veelal die, die te vergelijken zijn met de dronken staat van een mens. Goedbedoelde maatregelen die veelal ervoor zorgen dat de stroom informatie die een dier oppikt ‘vertaald’ de hersenen bereikt en het dier het niet meer op waarde kan schatten. Het verward, is niet meer helder en wordt dan inderdaad vaak rustiger maar eerder uit paniek en angst voor het onbekende dan uit algehele ontspanning.

In november was ik op een beurs waar ook dieren aanwezig waren en ik hoorde dat een van de dieren een homeopathisch middel toegediend had gekregen wat de eigenaar ogenschijnlijk beviel. Ik ben polshoogte gaan nemen, nieuwsgierig als ik was naar de welzijn van het dier. Opgelucht en verbaasd bemerkte ik dat het dier volledig helder was en goed in staat was met mij te communiceren inderdaad zonder angst en met een toegenomen ontspannenheid. Een middel die ik dan daarom ook graag onder de aandacht breng en adviseer als mij erom gevraagd wordt. Het is X-stress van Anibio en bij diverse (online) shops te verkrijgen waaronder bol.com.

Echter het grootste wondermiddel is nogsteeds je eigen gedachten en gemoedstoestand. Continu zend jij informatie uit wat een dier oppikt en als jij je al dagen en weken drukt maakt omtrent het vuurwerk en je ziet beelden van angstige momenten van voorgaande jaarwisselingen en je herbeleefd die emoties weer dan is dat wat je op dit moment uitzend naar je dier. Zij leven niet in het verleden of in de toekomst maar in het heden. Dus als zij nu heftige beelden, heftige emoties en heftige gedachtes van je oppikken dan is dat wat zij NU werkelijkheid zullen laten komen. dit stukje is het meest moeilijke voor ons mensen maar als wij onszelf kunnen trainen in de gedachte dat ons dier vlekkeloos zonder angst oud en nieuw doorkomt, als wij dat daadwerkelijk voelen, als wij dat NU daadwerkelijk besluiten en daadwerkelijk denken dan gaan we dat daadwerkelijk ervaren.

Fijne jaarwisseling en een diervriendelijk begin van het nieuwe jaar!

 

 

 

 

 

 

 

Read more