Share

Hieronder heb je de mogelijkheid aan te geven wat jouw ervaringen met DierenDialoog zijn geweest. Maar natuurlijk kan je hier ook de ervaringen van anderen lezen en vernemen welke opmerkelijke veranderingen zij in hun dieren hebben zien gebeuren.


 Naam *
 E-mail *
 Website
 Bericht *
* Verplicht

(32)
>
(32) Hannah en Roosje
Thu, 14 January 2016 11:35:39 +0000
email

hoi wij zijn Hannah en roosje en wij vinden dit een leuke site Roosje heeft een hond genaamd Babs en we weten nu veel meer over honden groetjes van Hannah Roosje en een poot van Babs

(31) Saskia
Thu, 20 August 2015 08:42:42 +0000
email

Meegedaan met de opleiding Dieren leren Verstaan. Super leuk en interessant. Marieke pakt het zeer professioneel aan. Goede uitleg, geduld, aandacht voor iedereen en alle verhalen en vragen. En leuke dieren om mee te oefenen. Heel verrassend! Dank je wel Marieke.

(30) marjan Kingma
Fri, 6 March 2015 21:58:04 +0000
url  email

Vorig jar maakte ik kennis met Marieke op een hondendag in Leek, waar wij ook een standje van onze stichting hadden.
Marieke liep bij ons standje langs en zag een placemat waar foto`s van dieren van onze opvang op stonden. Ondanks de drukte van mensen
eromheen wist Marieke zonder aarzelen allerlei bijzonderheden en karaktereigenschappen van onze dieren te vertellen met één blik op de foto.
Ik was erg onder de indruk en heb sindsdien contact met haar. Onze opvang is gespecialiseerd in kwetsbare dieren, dieren met een geestelijk en/of lichamelijk trauma. Al vele keren heeft ze de dieren die het vreselijk moeilijk hadden goed geholpen. Na een gesprek met Marieke zie je een duidelijke verandering in het gedrag van het dier. Het laatste en mooiste voorbeeld is het gesprek dat ze had met hondje Snowy.
Samengevat: Snowy had een emotioneel trauma door psychische problemen van zijn vorige eigenaar. Bij haar gastopvang waar zij toch volledig in de watten gelegd werd en ze alles kreeg aan liefde en aandacht gedroeg ze zich dusdanig dat men als enigste oplossing `platspuiten`(drogeren) kon bedenken, Snowy piepte en jankte onophoudelijk en de mensen dreigde daardoor hun huis uitgezet te worden. Na het gesprek met Marieke was snowy direct rustig en ging slapen. Vanmorgen ben ik bij haar op bezoek geweest en ze was een voorbeeldig en lief diertje dat een gelukkige indruk maakte. Spelen, knuffelen, kunstje doen zelfs en geen enkel gepiep en gejank meer!
Onvoorstelbaar wat voor effect het op een dier heeft als er eindelijk iemand is die begrijpt wat ze doormaken.
Geweldig Marieke, heel erg bedankt namens al onze dieren en alle andere dieren die door jou geholpen zijn.

(29) Bianca
Mon, 9 February 2015 09:37:12 +0000

Lieve Marieke,

In het afgelopen jaar heb ik heel erg veel steun van je gehad. Jouw gesprekken met mijn lieve overleden diertjes en diertjes die hier bij me zijn hebben me ontzettend geholpen om hun verlies een plaatsje te geven.

Zo ontzettend liefdevol zijn ze! Wanneer ik ze heel erg mis lees ik vaak de gesprekken na. Dat helpt me om het feit dat ze er niet meer zijn te verzachten. Ben heel dankbaar dat ik zulke geweldige diertjes om me heen heb.

Marieke, je bent een absolute topper en ik kan dan ook iedereen aanraden om door jou een gesprek te laten doen met hun dier(en).(28) krisje
Mon, 26 January 2015 09:42:02 +0000
url  email

Beste, sedert 26 december hebben we een kitten (pers) en we hebben een britse korthaar van 3 jaar. Een gecastreerde kater. Ik werk thuis en ben dus veel thuis bij hem maar het is geen schootpoes. Strelen en oppakken gaat (alleen door ik en mijn dochter) maar ook niet voor te lang, hij kan nl uithalen. Ook als er een vreemde komt en die wilt hem strelen dan gaat hij krabben of bijten. Ook als er hem iets niet ligt (bv net een bezoekje DA) dan gaat hij nadien zeker krabben naar ons, hij wacht tot je ergens passeert (achter het hoekje) en dan krijg je gegarandeerd een krab aan je been. Hij heeft precies veel stress ? Van het begin is hij eigenlijk zo. We hebben hem met stamboom in een cattery gekocht waar hij in huiselijke kring is opgegroeid. Nu wilden we toch een poes erbij en kozen nu voor een rustiger karakter, een echte schootpoes en de kitten is nu een pers (4 maand nog niet gecastreerd want ééntje was niet ingedaald en het kon niet voor de 14 weken, dus moeten we ditzelf nog doen maar de DA van ons wil wachten tot hij 2 kg weegt). Maar nu is hij een maand bij ons en onze britse korthaar blijft uithalen naar hem. Ze zitten samen in huis maar het kitten is altijd op zijn hoede waar de brit is en als we even weg zijn en we komen terug dan vinden we hem sowieso onder de kast...en hij doet het ook als we erbij zijn. Ze eten samen (elek een bakje wel) dan is de brit rustig en ze hebben elk een eigen kattenbak. Als we zien dat hij het kitten aanvalt dan reageren we kort op hem en laten blijken dat we dit niet aanvaarden. Wat kunnen we nog meer doen ? we zijn een maand ver , komt dit nog goed ? De brit is duidelijk jaloers want hij komt ook heel veel zelf naar ons voor streeltjes maar het is niet dat hij geen of minder aandacht krijgt, integendeel we zorgen er zeer goed voor maar het begint lastig te worden om constant het kitten te verdedigen en de brit te straffen....ALLE TIPS meer dan welkom, we zien ze zo graag en ok we kunnen ermee akkoord gaan dat het geen vriendjes gaan worden maar de brit moet het kitten toch ooit geurt laten ? het is niet spelen hoor het is echt uithalen naar hem. dank u alvast voor het lezen......(bestaan er kattenfluisteraard die dit kunnen oplossen ??) groeten kris

(27) Tamara
Fri, 31 October 2014 09:38:32 +0000

Wat een mooie ervaring!
Onze poes Ischa was in al haar enthousiasme naar buiten gerend. We zijn net verhuisd naar een andere woonplaats. Ze kon de weg niet meer terugvinden. ... Ik had echt geen idee waar ik haar zou kunnen vinden. In gesprek met Marieke kon ze aangegeven waar ze was en wat ze nodig had om naar huis te komen. Uiteindelijk hebben we haar met behulp van Marieke gevonden! En gaf Ischa zelf een aantal mooie boodschappen via Marieke!

Marieke is ontzettend betrokken en liefdevol, zowel naar jou als naar het dier. Ik had niet durven denken dat Ischa terug zou komen en terwijl ik dit stuk tik, ligt ze op mijn schoot te spinnen.
Een echte aanrader! Marieke, bedankt!

(26) Janneke vd Zand
Thu, 2 October 2014 18:05:26 +0000

Ik heb al een paar keer de "hulp" van Marieke gevraagd. De antwoorden die mijn katten gaven was precies zoals ze zijn. Ik heb nu 4 katten, met allemaal een heel uitgesproken karakter. Net zoals ik zelf eigenlijk ben. En soms dacht ik wat doen ze toch. En waarom doen ze dit nou. Met hulp van Marieke weet ik meer wat er in ze om gaat en dat ik me niet druk hoef te maken. Ze passen bij elkaar ondanks de uiteenlopen uitgesproken karakters.
Ook toen mijn showkat (mijn allessie, mijn meissie) was overleden, heeft het gesprek dat Marieke met haar heeft gehad enorm veel steun geboden!

Lieve Marieke je bent een mooi en lief mens! Bedankt voor de fijne gespreken!

(25) Francisca
Thu, 2 October 2014 11:33:22 +0000
email

Wij hebben contact gezocht met Marieke omdat wij wat vragen over/voor een van onze Brits Korthaar katers had. Met de antwoorden werd voor ons meer duidelijk. We deden het gelukkig als personeel al goed en kregen hier meer bevestiging van. En konden op basis van de antwoorden wat aanpassingen doen. Inmiddels heb ik Marieke nog 2 keer ingeschakeld en de katten vragen voorgelegd. Het bijzondere is dat de tone of voice in de rapportage ook echt het gevoel weergeeft zoals wij dat bij onze katten hebben. Wij hebben ons voorgenomen om Marieke af en toe in te schakelen om op deze manier meer te leren en te weten over onze katten.

(24) Rita Hofland
Tue, 17 June 2014 12:32:28 +0000
email

Nogmaals bedankt voor het gesprek met Marie (voorheen Donald) en Bobbie.
Nu begrijp ik waarom ze nooit hun kooi uit wilden. De kooi ben ik al een beetje aan het
opleuken. Ook frappant is dat ik afgelopen nacht droomde van mijn parkieten in
een andere kooi, zoals ze in het gesprek hadden aangegeven. De kooi kon ik nog niet duidelijk zien maar ik ben er van overtuigd dat dit zeker nog zal komen wanneer de tijd er rijp voor is.Ook dit gesprek heeft voor mij weer een hoop duidelijk gemaakt!

(23) Margriet Verhoeven
Thu, 23 January 2014 12:30:33 +0000
email


Hallo Marieke, Wij zijn blij dat we weten wat er in Miepje, onze tackel, omgaat. Mijn gevoel was voor een deel juist maar werd bevestigd door deze dialoog. Dat ik tegen Miepje aanliep was dat ik mede mezelf tegen kwam. Ongeduld en onmacht dat Miepje niet deed wat ik wilde. Nu ik weet hoe het zit, kan ik gerichter met Miepje aan de gang en zij met mij. Geweldig dat ik dit allemaal mag ervaren. Eerst was het moeilijk daar ik aan het gissen was waar het aan kon liggen maar nu ik dat weet kan ik er rekening mee houden. Ik ben heel blij dat er ineens in mij opkwam HONDENFLUISTERAAR. Ik ben toen gaan kijken en kwam bij jou uit. Het voelde goed en dat was voor mij voldoende. Heel hartelijk bedankt, Marieke.(22) Marlies
Fri, 17 January 2014 17:37:31 +0000
email

Lief warm, waardevol en leuk mens,

Wat ben ik blij dat Saskia me jouw naam heeft gegeven! Mijn eerste vraag betrof het zo vaak onverwachtse omdraaien van mijn paard tijdens een buitenrit.
Paard heeft niet alleen verteld waarom hij dat doet, hij heeft ook verteld waarom wij bij elkaar zijn en wat we samen te doen hebben. En welke rol hij ten opzichte van mijn lieve pony vervult, waardoor daar ook ineens dingen op hun plek vielen.
Je schrijft op je website dat de dieren je ook inzicht in je levenspad kunnen geven. Dat heeft mijn paard, via jou, zeker gedaan!
Wat een cadeau!

Ik ben je zeer dankbaar voor wat je voor mij en de paarden doet.
En het plotselinge vanuit het niets omdraaien is verleden tijd.


(21) Saskia van der Laak
Wed, 23 October 2013 17:34:21 +0000
email

Lieve Marieke,
Duizend maal dank wat je voor ons en onze twee lieve katten hebt gedaan in de afgelopen periode. Zeker ook nu onze Eva haar heup gebroken heeft bij een aanrijding. Wij en zij dachten dat ze het niet zou halen. Maar jij was er op tijd bij en hebt ervoor gezorgd dat ze bleef en wij wisten wat ons te doen stond. Eva is gisteren geopereerd. Ze leeft de rest van haar leven met 3 pootjes. We zijn zo gelukkig dat ze nog bij ons is en we hebben kunnen doen wat ook zij wilde. Ik raad iedereen aan om via jou met hun dieren te communiceren. Het is een fantastische en zeer waardevolle ervaring die ik iedereen, zelfs de meest "ongelovige", van harte gun!
Dank je namens ons allen.

(20) Irene & Parel
Wed, 28 August 2013 15:51:24 +0000
email

Als je samen met je geliefde Dier de Veterinair bezoekt voor een onderzoek, omdat je vind dat er iets opvallend is aan het gedrag van wat je dier vertoont, wordt er natuurlijk eerst naar het fysieke gekeken.

Als dan uiteindelijk het woord ‘’Stress’’ wordt uitgesproken en je dier verkrijgt een anti-stress injectie tezamen met kalmerende voeding, krijgt het baasje de taak mee: Probeer de stressgerelateerde stoornis te vinden. Het èèn (medicatie / voeding) werkt natuurlijk pas optimaal, als het ander (de oorzaak) wordt aangepakt. Vanaf dat moment, wordt het voor het baasje (Ik) zoeken naar ‘’A Needle in a Haystack’’

Deze ‘’naald’’ is dankzij DierenDialoog gevonden en het proces kan nu echt pas van start gaan en hebben we de nodige Issues op te lossen.

1000X Dank!!
Irene & Parel


(19) Rita Hofland
Sat, 1 June 2013 11:41:03 +0000
email

Nogmaals bedankt voor de gesprekken met Teddy en Snowy. Je hebt Teddy stap voor stap voorbereid op haar sterilisatie. En zoals Teddy had aangegeven is ze alweer heel snel (de volgende dag ) zelfstandig gaan eten. Echt bijzonder voor een konijn na zo'n grote operatie.
Het gesprek met Snowy was helemaal een openbaring. Ik weet nu waar zijn gedrag vandaan komt. Nu ik beter weet hoe ik hem moet benaderen is het grommen al een stuk minder wanneer ik hem aai. Echt ongelooflijk!

Groetjes
Rita

(18) Marianne
Thu, 23 May 2013 22:56:05 +0000
email

Al vaker dacht ik "kon jij maar praten, al was 't maar 5 min. per maand". Mijn paard Twiger en ik zijn al bijna 7 jaar dikke maatjes. De verhuizing naar een nieuwe stal en de aanschaf van een nieuwe paardentrailer leidden in maart 2013 tot hele vervelende problemen - gedragsproblemen die ik niet kon thuisbrengen of kon verhelpen.
En toen, toen kwam 'heel toevallig' Marieke op mijn pad. Nee lieve mensen, toeval bestaat niet.
Dankzij enkele gesprekken tussen Marieke en Twiger wist ik hoe ik samen met mijn maat de ontstane problemen moesten oplossen. En nu, nu hebben we een hechtere band dan we ooit gehad hebben. En hij is gelukkig.
Beste Marieke: heel, heel hartelijk dank voor al je hulp!
Marianne


(17) Erika
Fri, 29 March 2013 10:34:28 +0000

Wat een geschenk dat ik via Marieke mocht horen wat er allemaal in mijn hondje Salsa omging. Het heeft me veel inzicht en helderheid in haar gedrag gegeven. En ze is nu zoveel opgewekter geworden, hier ben ik erg blij mee. En dat Salsa voor mij zorgt en graag een taak voor mij doet vind ik ontroerend. Ik kijk nu heel anders naar haar: eerder vond ik haar een schattig dottig hondje maar nu vind ik haar een echte bikkel, een sterke tante. Ik ben trots op haar! Heel erg bedankt Marieke.

(16) maud
Fri, 15 March 2013 08:48:29 +0000
email

wat een bijzondere ervaring. heel ontroerend en raak! ik zie Makker nu al veranderen. wat een super ervaring die ik iedereen met een huisdier gun.

MakkerMakker 2(15) Saskia
Tue, 12 March 2013 09:10:04 +0000
email

Hallo Marieke,

Je hebt een gesprek gehad met onze kater Adam over zijn pestgedrag in de richting van zijn zusje Eva. Ik ben ontzettend geroerd door wat hij jou allemaal vertelde tijdens jullie gesprek. Hij vind het nu ook zelf wel tijd om volwassen te worden en beter met zijn zusje om te gaan. Wel wil hij graag veel blijven spelen en veel lol maken. Hij gaf aan hier te zijn omdat hij mijn adviseur is en die rol nu ook gaat nemen. Hij had nog een paar concrete adviezen voor me over werk. De spijker op de kop! De situatie met zijn zusje is inderdaad aan het verbeteren. Ze zoeken beiden nog een beetje maar hebben veel meer contact dan eerder het geval was. Ik kan het iedereen aanraden!

Hartelijke groet,
Saskia

Adam

(14) Rita Hofland
Tue, 5 March 2013 13:11:49 +0000
email

Hoi Marieke

Weer heel erg bedankt voor het mooie verslag van Dobey. Evenals bij Duffy klopt het weer helemaal en las ik dingen die inderdaad gebeurd zijn in de periode dat ik voor Dobey mocht zorgen. Echt weer heel treffend.
Behalve de antwoorden op mijn vragen, heb ik er nog veel meer waardevols bijgekregen!

Groetjes
Rita

Dobey

(13) Sandra Mooibroek
Wed, 23 January 2013 18:51:45 +0000
url  email

Hi Marieke,

nogmaals bedankt met je hulp!!
Ik begrijp nu waarom onze poes sproeide (ze heeft het nog niet weer gedaan!)
Heel fijn om nu via deze weg ook een bevestiging te krijgen van wat er zo snel mogelijk moet veranderen.....

Je hoort nog van ons!!

Groetjes, Sandra en Eyota

Eyota

(12) Esmeralda
Mon, 7 January 2013 11:41:33 +0000

Beste diereneigenaren,

Graag wil ik jullie aanraden een gesprek te plannen met uw dier bij dierendialoog Marieke,
Ze heeft met onze kat gepraat welke al een halfjaar van huis weg was..
nu weet ik waar hij is.. en vallen alle puzzelstukjes op zijn plek.

Bedankt Marieke !

Groetjes Esmeralda

Poeky

(11) Rita Hofland
Sun, 23 December 2012 11:59:50 +0000
email

Hallo Marieke

Nogmaals heel erg bedankt voor het verslag van Duffy en (ook Dobey). Alles valt nu op zijn plek. Fijn om te weten dat alles goed met ze gaat. Opmerkelijke uitspraken van Duffy die
precies klopte.
Het geeft mij een goed gevoel en ik weet nu bij wie ik kan aankloppen voor advies over mijn huisdieren.

Groetjes
Rita

Duffy

(10) Nancy Storm
Wed, 21 November 2012 09:44:24 +0000
email

Hoi Marieke,

Ik heb je om hulp gevraagd, om duidelijkheid te krijgen omtrent Luca. Waarom hij de dingen doet die hij doet.
Sinds het gesprek gaat het stukker beter met hem, en begrijpen we elkaar veel beter!
We gaan samen aan de dingen werken die je ons heb kunnen vertellen, en hoop dat we straks heerlijk kunnen genieten met elkaar zonder zorgen.
Nogmaals super bedankt!!
Liefs Nancy

Luca

(9) Oscar
Tue, 23 October 2012 15:34:40 +0000

Hoi Marieke,

Nogmaals hartelijk dank voor je hulp met Gerritje onze poes. We vroegen ons altijd af of Gerritje gelukkig bij ons is en waarom ze zo met een eetcomplex worstelt. Fijn om het vermoeden bevestigd te krijgen dat Gerrit blij met ons is en fijn dat ze inmiddels een stuk minder om haar eten schreeuwt. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Misschien moeten we nu toch maar haar naam gaan aanpassen!

Groetjes,
Oscar

Gerritje

(8) Korien Poll
Tue, 9 October 2012 13:52:22 +0000
email

hai Marieke,

nog maar kort had onze bordeauxdog Pebbels de wereld verlaten toen jij met haar sprak. Je kwam met verrassende opmerkingen. Zaken die wij niet van belang achten, zoals een groot rood kussen wat ze ooit bezat, een speelgoedje, maar ook de hond van mijn ouders kwam naar voren. Bijzonder daarin was dat ze koos voor het koosnaampje van deze hond die alleen mijn man gebruikt. Het is goed geweest om te weten dat ze ook rustig van deze wereld is gegaan en dat ze zelf ook wist dat ze op was.

Dank Marieke hiervoor! Momenteel hebben we een drukke rhodesian pup, ik weet nu waar ik zijn moet als ik haar gedrag wat beter wil lezen!

Pebbles

>

Geef een reactie